ΆρθραΗμερομηνία: 15/10/2015-- Πρόταση βιβλίου - Η Ουρανία στη Γη

Πρόταση βιβλίου - Η Ουρανία στη Γη


Η Ουρανία είναι ένα κορίτσι με σύνδρομο Asperger και ζει ανάμεσά μας. Άλλοι από μας τη θεωρούν ενοχλητική και προβληματική. Άλλοι χαρισματική και δώρο Θεού. Άλλοι δυσκολεύονται να την κατατάξουν, γιατί επιμένουν να το κάνουν χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό τους. Άλλοι παραμένουν ουδέτεροι, αδιάφοροι, τυπικοί απέναντί της, ο καθένας για τους λόγους του. Άλλοι αποφεύγουν ακόμη και να την πλησιάσουν, από άγνοια, αμηχανία, αδεξιότητα. Άλλοι τη λυπούνται και θλίβονται, νομίζοντας πως έτσι τη συμπονούν. Αλλά η Ουρανία δεν χρειάζεται τίποτα απ’ όλα αυτά. Είναι τόσο Ουράνια όσο και Γήινη, όπως όλοι μας. Είναι το παιδί που είμαστε, που έχουμε, που μπορεί να αποκτήσουμε, ή να κληθούμε να εκπαιδεύσουμε. Είναι ο ενήλικος που μπορεί μαζί του να σπουδάσουμε, να συνταξιδέψουμε, να συνεργαστούμε επαγγελματικά. Είναι το άλλο μας μισό, που σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να ερωτευθούμε και να συμπορευτούμε μαζί του στη ζωή. Είναι η επαφή και η σύνδεση με τον καλύτερο εαυτό μας. Η ικανότερη και επαρκέστερη αξιολόγηση του δείκτη ανθρωπιάς μας…"

Εύη Τσιτιρίδου, εκπαιδευτικός- συγγραφέας 

 


Το βιβλίο «Η Ουρανία στη Γη» της Ευθαλίας Καδέρογλου με εικονογράφηση από τον Δημήτρη Σαββίδη το οποίο προλογίζει ο Παναγιώτης Καρδαράς, Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος είναι ένα παραμύθι - εργαλείο ευαισθητοποίησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite και είναι διαθέσιμο στον Ιανό, Πρωτοπορία και www.bookstation.gr.

 ............................................................................................................................................... 

Η Ευθαλία Καδέρογλου μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ειδική αγωγή και στη Συμβουλευτική από τα Πανεπιστήμια Manchester και Starthclyde. Από το 1992 εργάστηκε ως Ειδική Παιδαγωγός στον τομέα της Πρώιμης Παρέμβασης για οικογένειες με παιδιά στο αυτιστικό φάσμα. Στον εργασιακό της βίο έχει διαχειριστεί πάνω από 2.000 περιπτώσεις παιδιών στο αυτιστικό φάσμα σε διαγνωστικό αλλά κυρίως σε επίπεδο εκπαιδευτικής παρέμβασης. Είναι επιμορφώτρια για το αυτιστικό φάσμα και την πρώιμη παρέμβαση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπηρετεί στο Νοσοκομειακό σχολείο του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers