ΆρθραΗμερομηνία: 23-01-2016 Τα μηνύματα του νερού

Τα μηνύματα του νερού

 

Τα μηνύματα του νερού

 

Ο Dr Masaru Emoto γεννήθηκε το 1943 στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας και πέθανε το 2014. Σπούδασε Ανθρωπιστικές σπουδές κι επιστήμες και ειδικεύτηκε στις Διεθνείς σχέσεις. To 1986 ίδρυσε το IHM corporation στο Τόκιο. Το 1992 πήρε πιστοποίηση ως γιατρός της εναλλακτικής ιατρικής και άρχισε να μελετάει τα μυστήρια του νερού. Μελέτησε νερό σε όλο τον πλανήτη και αποκάλυψε πως αυτό, όταν βρίσκεται κατεψυγμένο σε μορφή κρυστάλλων, μας αποκαλύπτει τις πραγματικές του ιδιότητες.

Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστός με την ανακάλυψή του ότι το νερό είναι συνδεδεμένο με την ατομική και συλλογική συνείδηση του ανθρώπου. Εργάστηκε για την παγκόσμια ειρήνη αποδεικνύοντας με τα πειράματα και τα best seller του, πως το νερό αντιλαμβάνεται κι ανταποκρίνεται στη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, των ήχων, της προσευχής, ακόμα και των εικόνων. Αναλογιζόμενοι πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται απο 70% νερό, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα της θεωρίας του Masaru Emoto.

 Στο πρώτο του βιβλίο «Μηνύματα από το νερό», υποστηρίζει την άποψη πως το νερό δεν αντανακλά μόνο τη φυσική υλική λέξη γύρω απο αυτό, αλλά και τη συνείδηση του όντος που το περιβάλλει. Στα πρώτα πειράματά του χρησιμοποιήσε μπουκάλια με νερό, μέσα στα οποία έβαλε σημειώματα με λέξεις θετικά ή αρνητικά φορτισμένες, όπως πχ τη λέξη «ευχαριστώ» σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Παρατήρησε επίσης τους κρυστάλλους που δημιουργήθηκαν όταν κάποιος ιερέας προσευχήθηκε με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Σε κάθε θετικά φορτισμένη λέξη, οι κρύσταλλοι που δημιουργήθηκαν ήταν πανέμορφοι. Στη συνέχεια άρχισε να περιλαμβάνει διάφορες λέξεις αρνητικής χροιάς, όπως «μίσος», «ηλίθιε», «θάνατος» και οι κρύσταλλοι που προέκυψαν ήταν δύσμορφοι και αποκρουστικοί.

 

 

Ποια η σημασία όμως των πειραμάτων αυτών για τον άνθρωπο; Αναλογιζόμενοι πως το 70% του σώματος ενός ενήλικα και το 90% ενός παιδικού σώματος αποτελείται απο νερό, μπορούμε να καταλάβουμε πόση επιρροή ασκεί πάνω μας κάθε λέξη που ακούμε ή απευθύνεται σε μας. Πως διαμορφώνονται οι δικοί μας κρύσταλλοι νερού, πως επηρεάζουν τη γενικότερη υγεία και ψυχολογία μας, πόσο πληγωνόμαστε συναισθηματικά ή αντίθετα πόσο ήρεμοι κι ευτυχισμένοι νιώθουμε ! Η θεωρία του συνοψίζεται στο ότι η ανθρώπινη συνείδηση έχει επίδραση στη μοριακή δομή του νερού.

Άλλα βιβλία του είναι «Κρυμμένα μηνύματα στο νερό», «Η πραγματική δύναμη του νερού και της αγάπης μέσα μας» και δυο παιδικά βιβλία, «Το μυστικό του νερού για τα παιδιά του κόσμου» και «Το μήνυμα».

Το έργο του παρουσιάζεται στην ταινία «What the Bleep do we know?» («τι στο Μπιπ ξέρουμε»).

Ο Dr Emoto μελέτησε το νερό για πάνω από 20 χρόνια κι έχει εκδόσει και συλλογές φωτογραφιών με κρυστάλλους νερού, όπως διαμορφώνονται μετά από την έκθεσή τους σε διάφορα ηχητικά (και όχι μόνο) ερεθίσματα («μηνύματα από το νερό 1» - 1999, «μηνύματα από το νερό 2» - 2002, «μηνύματα από το νερό 3» - 2004, «μηνύματα από το νερό 4 – 2008).

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ιδέα του άρχισε να πραγματοποιείται όταν το 1994 αποφάσισε να παγώσει νερό και να το παρατηρεί με το μικροσκόπιο. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε ένα πάρα πολύ ισχυρό μικροσκόπιο μέσα σε ένα πολύ κρύο δωμάτιο και με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής με υψηλή ταχύτητα, άρχισε να φωτογραφίζει τους κρυστάλλους του καταψυγμένου νερού. Χρησιμοποιήσε νερό βρύσης, από το οποίο τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά, με ασύμμετρα και θαμπά μοτίβα, όπως κι εκείνο από λίμνες ή ποτάμια που βρίσκονταν δίπλα σε βιομηχανικές περιοχές ή μεγαλουπόλεις. Αντιθέτως, το νερό που συνέλεγε απο περιοχές χωρίς ανάπτυξη, με παρθένα εδάφη, έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα με όμορφους λαμπερούς εξάγωνους κρυστάλλους, όμοιους με νιφάδες χιονιού. Ακόμα όμως και το μολυσμένο νερό, σύμφωνα με τη θεωρία του, μπορεί να καθαριστεί και να δημιουργήσει όμορφα αποτελέσματα, όταν επιδράσουν πάνω του λέξεις αγάπης, ευγνωμοσύνης,θετικές σκέψεις και όμορφα συναισθήματα. Αυτό που ισχύει όμως είναι πως διαφορετικές πηγές νερού παράγουν διαφορετικές κρυσταλλικές δομές.

Οι παρατηρήσεις του περιλάμβαναν κρυστάλλους νερού που είχαν δημιουργηθεί:

- Όταν έδειχναν στο νερό γραμμένες λέξεις
- Όταν έδειχναν εικόνες
- Μετά από αναπαραγωγή μουσικής
- Μετά από προσευχή στο νερό

Ανάλογα με τη θετική ή αρνητική χροιά του ερεθίσματος, δημιουργούνταν όμορφοι ή άσχημοι κρύσταλλοι.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

 

 

Οι παραπάνω εικόνες δείχνουν με τη σειρά κρυστάλλους νερού:

1) Με μουσική του Mozart, 2) με αηδιάζεις, 3) αγάπη κι ευγνωμοσύνη

Η θεωρία του Emoto έχει στηριχτεί στις αποκαλύψεις του Tesla, του Einstein και σε ευρήματα της επιστήμης της Κυματικής και της μνήμης του νερού. Ο Tesla και ο Einstein συμφώνησαν πως τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου σώματος) αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες. Η θεωρία αυτή σήμερα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Οι συχνότητες επηρεάζουν το φυσικό κόσμο με τρόπο που αποδεικνύει η Κυματική. Όταν οι συχνότητες του ήχου κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο όπως πχ το νερό, η άμμος, ο αέρας, μεταβάλλουν τη δόνηση της ύλης με άμεσο τρόπο. Κάθε σωματίδιο αλλάζει ανάλογα με τη δόνηση της ύλης. Η μνήμη του νερού αποδεικνύει πως ο υλικός κόσμος γύρω μας μπορεί να αλλάξει μέσα απο τη δική μας πρόθεση και ο Dr Emoto με τα πειράματά του απέδειξε πως η σύσταση του νερού αλλάζει ανάλογα με τον ήχο, τις σκέψεις, ακόμα και τα συναισθήματά μας.

Κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα δόνησης, κι αφού το σώμα μας αποτελείται απο 70% περίπου νερό, κάθε μουσική συχνότητα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη δονητική μας κατάσταση.

O Dr Emoto έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τα πειράματά του. Τον κατηγορούν για ανεπαρκείς πειραματικούς ελέγχους, ελλιπείς αποδείξεις, κι ότι σχεδιάζει τα πειράματά του με τρόπο που ευνοεί τη χειραγώγηση και το ανθρώπινο λάθος. Συγκεκριμένα υποστηρίζεται πως είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν προσμίξεις στην κρυσταλλική δομή του νερού ή να παίζει ρόλο ο βαθμός ψύξης του.

 

 

 

Το Πείραμα με το Ρύζι


Ο Dr Emoto χρησιμοποίησε μαγειρεμένο ρύζι, το οποίο τοποθέτησε μέσα σε νερό σε τρία διαφορετικά βάζα. Στο πρώτο τοποθέτησε την ταμπέλα «Ευχαριστώ!», στο δεύτερο «Είσαι ηλίθιος!» και το τρίτο το άφησε χωρίς ταμπέλα, ουδέτερο. Κάθε μέρα, για ένα μήνα, ο Masaru Emoto μιλούσε στο κάθε βάζο, επαναλαμβάνοντας ό,τι ήταν γραμμένο στην ταμπέλα, ενώ το τρίτο βάζο το άφησε όπως ήταν χωρίς να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Ένα μήνα μετά, το ρύζι με την ταμπέλα «ευχαριστώ!» άρχισε να εκπέμπει ένα δυνατό όμορφα άρωμα. Το ρύζι που ήταν στο βάζο με το «είσαι ηλίθιος», έγινε μαύρο, ενώ το ρύζι που ήταν στο ουδέτερο βάζο άρχισε να σαπίζει αποκτώντας ένα αηδιαστικό πρασινο-μπλέ χρώμα. Κατά την άποψη του Emoto το τρίτο βάζο ήταν το χειρότερο, γιατί η αδιαφορία και η αμέλεια είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να προκαλέσουμε στο νερό, το ρύζι και κατά συνέπεια στον ίδιο μας τον εαυτό.

Παρά τις όποιες ενστάσεις για τα πειράματα του Masaru Emoto, η θεωρία του είναι πολύ ελκυστική, ιδιαίτερα αφού το νερό είναι το καθοριστικό στοιχείο για την ύπαρξη της ζωής. Αν δεχτούμε πως έχει μνήμη και συνείδηση, τότε σίγουρα θέτουμε νέες βάσεις στην ποιότητα τόσο της ζωής, όσο και των σχέσεών μας με τους γύρω μας.

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers