ΆρθραΗμερομηνία: 08-01-2017 Φωτοβολταϊκός δρόμος

Φωτοβολταϊκός δρόμος

 

 

Ο πρώτος φωτοβολταϊκός δρόμος στον κόσμο, είναι πλέον πραγματικότητα και οι οδηγοί της Νορμανδίας είναι σε θέση να τον «απολαύσουν». Στον επαρχιακό δρόμο της κωμόπολης Tourouvre-au-Perche, 3.500 κατοίκων, 2.000 m2 ασφάλτου καλύφθηκαν με πάνελ φωτοβολταϊκών.

Τα φωτοβολταϊκά κύτταρα συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας μια λεπτή μεμβράνη πολυκρυσταλλικού πυριτίου, αλλά είναι ανθεκτικά στο πέρασμα βαρέων φορτηγών και άλλων οχημάτων, προσφέροντας παράλληλα επαρκή πρόσφυση για την αποφυγή πλαγιολίσθησης.

Η ιδέα του φωτοβολταϊκού δρόμου, με σκοπό την παραγωγή ενέργειας χωρίς να επιβαρύνονται τα γεωργικά κτήματα ή οι φυσικοί βιότοποι, ξεκίνησε δέκα χρόνια πριν.

Δυο Αμερικανοί από το Αϊντάχο, ο Scott και η Julie Brusaw ίδρυσαν την εταιρεία Solar Roadways, με πολλές χώρες να αντιγράφουν την ιδέα αλλά καμία να μην ολοκληρώσει κάποιο πείραμα σε μεγάλο κομμάτι δρόμου.

Η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Colas (Ομιλος Bouygues) και το Εθνικό Ινστιτούτο ηλιακής ενέργειας (INES), μαζί με τους ειδικούς της Γαλλίας, δοκίμασαν να επεκτείνουν την ιδέα και πέντε χρόνια μετά άρχισαν να την υλοποιούν στη Νορμανδία.


Εξάλλου, πέρυσι μια ολλανδική κοινοπραξία εταιρειών μετέτρεψε ένα κομμάτι δρόμου μήκους 100 μέτρων σε μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην ολλανδική πόλη Κρομενί.


Όπως ανέφερε η κατασκευαστική, μια επιφάνεια 20 τετραγωνικών προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια σε μία οικογένεια ενώ το 1 χιλιόμετρο πάνελ, όσο δηλαδή ο δρόμος, αποδίδει το αντίστοιχο της κατανάλωσης σε δημόσιο φωτισμό μιας πόλης 5 000 κατοίκων.

Πηγή: www.alphafreepress.gr

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Η παιδική αθωότητα...
...της φύσης
Τα λουλούδια χορεύουν...
...στον άνεμο
Copyright © 2018 Starwalkers