ΆρθραΗμερομηνία: 15-05-2018 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας

6η Γιορτή Πολυγλωσσίας


 
 
Φέτος, για πρώτη χρονιά, το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων (18, 19, 20 Μαΐου) της Γιορτής Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του λιμανιού, ενώ θα έχουν προηγηθεί εκδηλώσεις στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει (12-18 Μαΐου). Το πρόγραμμα της φετινής Γιορτής περιλαμβάνει 250 και πλέον εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν 128 φορείς της πόλης.

Τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι «Η μόρφωση στο δρόμο, για την δημοκρατία και τον πλουραλισμό», ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια, πολιτιστικές δράσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων της κάθε ομάδας και οργάνωσης που συμμετέχει.
 
 
«Η μόρφωση στο δρόμο, για την δημοκρατία και τον πλουραλισμό»
 
Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υπογράμμισε τον αυξημένο αριθμό των φετινών εκδηλώσεων, επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε χώρους του ΟΛΘ που πέρασαν στην αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Η Γιορτή Πολυγλωσσίας τονίζει και υπογραμμίζει την πολυπολιτισμικότητα της πόλης. Η πολυγλωσσία είναι το ζητούμενο στην περίπτωση που δεν ξέρεις πώς να επικοινωνήσεις με κάποιον που μιλά άλλη γλώσσα και προέρχεται από άλλη κοινωνία με διαφορετικά ήθη, έθιμα και συνήθειες. Όταν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, κλείνεσαι στο καβούκι σου» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.
 
Η επιστημονική συνεργάτιδα της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, Αργυρώ Μουμτζίδου, αναφερόμενη στη φετινή διοργάνωση σχολίασε: «Ο τίτλος “Η μόρφωση στο δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό” δεν είναι τυχαίος, γιατί η πολυγλωσσία είναι η αυτοβιογραφία μας και η προσπάθειά μας είναι να την αναδείξουμε σε ένα έξυπνο εργαλείο κοινωνικής συνοχής» ανέφερε η ίδια, τονίζοντας ότι η γιορτή έχει ενταχθεί στη λίστα καλών πρακτικών της UNESCO, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Γιάννη Μπουτάρη για τη θερμή του υποστήριξη, καθώς και τον  εικαστικό, Παναγιώτη Τανιμανίδη, που φιλοτέχνησε την αφίσα της φετινής διοργάνωσης.
 Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 128 φορέων και με ποικίλες δράσεις, όπως θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκπαιδευτικά projects, ερευνητικά προγράμματα, εργαστήρια, στρογγυλές τράπεζες, ενώ ένα από τα βασικά σημεία της αποτελεί το πολυγλωσσικό χωριό που θα αναδείξει όλες τις γλώσσες και διαλέκτους που εκπροσωπούνται από φορείς προξενείων και πρεσβειών.
 
 

Πληροφοριακό υλικό  για την 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας  εδώ

Φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου εδώ

 ΠΗΓΗ: thessaloniki.gr

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers