Αρχείο ΕκπομπώνΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
 
Η δημοσιογράφος, εικαστικός συντάκτης και παραγωγός
κα Μάγδα Καραγιαννιώτου Μυστικού
μοιράζεται το πάθος της και την εμπειρία της
για την τέχνη και τον πολιτισμό
σε μια εκπομπή του StarClassic Radio
με συνεντεύξεις, ειδήσεις, απόψεις και προτάσεις

 
ΕΚΠΟΜΠΗ 1Η:  Η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, κα Τσιλιπάκου Αγαθονίκη μας μιλά για το, βραβευμένο ως καλύτερο της Ευρώπης, Μουσείο, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, εισάγοντάς μας σε πλευρές και θέματα ενός χώρου που τιμά τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα με την υψηλή αισθητική του και τις πολυδιάστατες δράσεις του.

EΚΠΟΜΠΗ 2Η: Ο ζωγράφος Γιώργος Πολίτης, ένας από τους διασημότερους υδατογράφους στον κόσμο, μας μιλά για την ακουαρέλα, την εμπειρία του από  εκθέσεις ανά την υφήλιο, για το ρόλο του ως κριτή έργων τέχνης, ως διοργανωτή εκθέσεων, ως δάσκαλο, για τον ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος) και για τις επόμενες εκθέσεις που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης η ιστορικός και κριτικός τέχνης Έλλη Καπλάνη Κοκκίνη μοιράζεται τις απόψεις της για τον καλλιτέχνη...

ΕΚΠΟΜΠΗ 3Η: Η ειδική παιδαγωγός Λία Καδέρογλου μοιράζεται τις εμπειρίες  της από την εκπαιδευτική διαδικασία στην ειδική αγωγή, την πρώϊμη παρέμβαση,  από το 7ο Νοσοκομειακό σχολείο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, από την τέχνη και τη σχέση της με τη θεραπεία, από το βιβλίο της «Η Ουρανία στη Γη», ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για κορίτσια με σύνδρομο Asperger  και τέλος, από τις εικαστικές της δημιουργίες με έργα μιας ιδιαίτερης μεικτής τεχνικής.

ΕΚΠΟΜΠΗ 4Η: Η Αναστασία Κωνσταντοπούλου, γνωστή και καταξιωμένη διεθνώς στο καλλιτεχνικό γυαλί, μας αποκαλύπτει την προσωπική της διαδρομή στο ιδιαίτερο αυτό υλικό, τα μυστικά του, την επιχειρηματική της δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος, τη διδασκαλία του. Ένα πρότυπο εργαστήριο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης έχει γίνει η καρδιά ενός ολόκληρου κόσμου, με τη διάθεση 4.000.000 μοναδικών έργων τέχνης!

ΕΚΠΟΜΠΗ 5Η: Η ιστορικός και κριτικός τέχνης κα Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη μας μιλά για τις σπουδές της, την προσωπική της διαδρομή στην τέχνη και τον πολιτισμό, τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, τη γνωριμία με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, την τέχνη στην περίοδο της κρίσης, την αρχαιολογική σκαπάνη, το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος. Μια πραγματικά πλούσια συνέντευξη με έναν άνθρωπο που άφησε τα δικά του χνάρια στην πορεία του πολιτισμού της Ελλάδος.

ΕΚΠΟΜΠΗ 6Η: Καλεσμένος ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος ιστορικός, συγγραφέας, καθηγητής, δημοσιογράφος, αγιογράφος μας μιλά για την Παμμακεδονική Ένωση, την τέχνη της αγιογραφίας, το ραδιόφωνο και σημαντικές στιγμής της προσωπικής του διαδρομής. Συνομιλήσουμε επίσης τηλεφωνιά με τον ύπατο αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ενωσης της Αμερικής κο.Στέλλιο Κυριμλή.

ΕΚΠΟΜΠΗ 7Η: Καλεσμένος ο Ινδός καταξιωμένος καλλιτέχνης - δημιουργός Rathin Kanji. Μέσα από αυτή την συνομιλία θα δούμε το συνολικό του έργο αλλά και τις φιλοσοφημένες σκέψεις του που περνά με σχήμα, χρώμα και λέξεις στα έργα του, δίνοντας την σύγχρονη εικόνα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που όλοι βιώνουμε.

ΕΚΠΟΜΠΗ 8Η: Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, η εξαιρετική ερμηνεύτρια της jazz, η μουσικός, η συγγραφέας μοιράζεται μια πορεία που ξεκίνησε από μικρή ηλικία, πέρασε από μοναδικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό κι έφτασε σε μια παγκόσμιου βεληνεκούς φωνητική και σκηνική παρουσία, συνδυάζοντας τη jazz με την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και απογειώνοντας τον αυτοσχεδιασμό στο ύψος εκείνο που λέγεται "αρμονία".

ΕΚΠΟΜΠΗ 9Η: Η συγγραφέας Αντιγόνη Πόμμερ με αφορμή την παρουσίαση του νέου της βιβλίου "Άρωμα Λεμόνι" στο βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" μοιράζεται τη συγγραφική της πορεία, την ιδέα που γέννησε το βιβλίο, τους ήρωες και τις ηρωϊδες του καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό της έργο στα εργαστήρια λογοτεχνικής γραφής των Εργαστηριών Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa.

ΕΚΠΟΜΠΗ 10Η: Η εικαστικός Λία Καδέρογλου με αφορμή τη συμμετοχή της στο Puzzle Project της Myro Gallery συναντιέται με τον επίσης εικαστικό και ποιητή Δημήτρη Σαββίδη, σε μια εκπομπή για την τέχνη, την έμπνευση, απαγγελεία ποιημάτων και άλλες ειδήσεις για επίκαιρα πολιτιστικά γεγονότ.

ΕΚΠΟΜΠΗ 11Η:Η Μάγδα Μυστικού φιλοξενεί την διδακτολόγο σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Δρ Αργυρώ Μουμτζίδου και μαζί της έναν ολόκληρο κόσμο από Γιορτές και Καφέ Πολυγλωσσίας, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στην Αφύπνιση των Γλωσσών, το βιβλίο της «L’Eveil aux Langues dans la formation des enseignants Grecs. Vers un modèle dynamique de formation-action», εργαστήρια για παιδιά στο εναλλακτικό Σχολείο της Φύσης και στη Μοντεσοριανή σχολή Ζαφρανά, ραδιοφωνικές εκπομπές στον FM100 και στο StarClassic Radio με άξονα τις συναντήσεις ανθρώπων και πολιτισμών. 

ΕΚΠΟΜΠΗ 12Η: Η εικαστικός και αγιογράφος κα Λίλα Δίδου μας παρουσιάζει την ιδιαίτερη δουλειά της και μας μιλά για την καλλιτεχνική της πορεία, τους δασκάλους της, την τέχνη, τα χρώματα, την Παναγία, τους αγγέλους όπως η ίδια τα βιώνει και τα αποδίδει πάνω στο ξύλο ή τον καμβά.

ΕΚΠΟΜΠΗ 13Η: Η κα Τέγου Ελένη είναι κοινωνική λειτουργός, συγγραφέας και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, αλλά και ένας άνθρωπος βαθύς, με πλούσια εμπειρία και χιούμορ. Η συζήτηση μαζί της μας πηγαίνει βαθειά στην καρδιά της Ελλάδας, σε στιγμές της ιστορίας της από την πλευρά της κοινωνικής πολιτικής, στη συγγραφή, στην εκπαίδευση και στη συλλογική προσπάθεια της Ένωσης να προάγει πολιτισμό. 

ΕΚΠΟΜΠΗ 14Η: Η διάσημη ζωγράφος κα Κλειώ Νάτση, μας μιλά για την μεγάλη ιστορία της ζωγραφική, μια ιστορία που συναντά μεγάλα ονόματα της ζωγραφικής, αλλά και την ίδια την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία πενήντα χρόνια. Μαζί της η κριτικός τέχνης κα Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη δίνει τη δική της έμπειρη ματιά στο σπουδαίο έργο της Κλειώς Νάτση και συμπληρώνει το παζλ μιας ζωής αφιερωμένης στη ζωγραφική. 

ΕΚΠΟΜΠΗ 15Η: Η Μάγδα Μυστικού φιλοξενεί  την κεραμίστρια Χριστίνα Lansdale Willis Προέδρου του Συλλόγου Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Α.Κ.Β.Ε.) για το συνολικό της έργο στην κεραμική, που εξακολουθεί να το διδάσκει αδιάκοπα και να δίνει μεσα απο αυτό όλη την δύναμη της έμπνευσής της από όλη την ιστορία της Κεραμικής της Ελλάδος αλλα και άλλων πολιτισμών που η ιδια έχει βιώσει στα ταξίδια της...

ΕΚΠΟΜΠΗ 16Η:  Η κα Ντίνα Αναστασιάδου είναι γλύπτρια και ζωγράφος sumie και μοιράζεται μαζί μας την πορεία της από την Ανώτατη Σχολη Καλών Τεχνών της Αθήνας μέχρι την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία και το Πανεπιστήμιο της Καλκούτας στην Ινδία. Μας μιλάει για τη γλυπτική, τη ζωγραφική και την τέχνη του sumie καθώς και για τον Λευκάδιο Χερν, την Ελλάδα του σήμερα και τους νέους καλλιτέχνες.

 

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Μια μικρή ιστορία...
...ανταπόδοσης
Copyright © 2018 Starwalkers