Αρχείο Εκπομπών"Η ώρα της ΑΡΣΙΣ" 2ος κύκλος: παρουσιάζει το έργο, τη φιλοσοφία και τα πρόσωπα της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ

 

ΕΚΠΟΜΠΗ 31Η

 Συζητούμε για τη βιωματική εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εγχειριδίων Compass και Compassito, με την εκπαιδευτικό Ιωάννα Πετρίτση, συντονίστρια των προγραμμάτων εκπαίδευσης. Εμβαθύνουμε στην έννοια του ανθρώπινου δικαιώματος που δεν περιορίζεται σε μία επίπεδη διεκδίκηση αλλά αφορά στη συνεχή αυτοπαρατήρηση, στη διεύρυνση των σχέσεων με τον εαυτό, τον άλλο άνθρωπο και την κοινότητα, στη συνεχή, τέλος, εξερεύνηση των εννοιών, ώστε να πραγματώνουμε μία κοινωνία φιλότητας αφήνοντας πίσω κάθε στείρο και ανεπαίσθητο διαχωρισμό.

***

ΕΚΠΟΜΠΗ 30η

 Συνομιλούμε με μέλη της επιστημονικής ομάδας του νέου Κέντρου Υποστηρίξης Νέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης της «Άρσις». Η ψυχολόγος Ευαγγελία Νακοπούλου, η διδακτολόγος κι υπεύθυνη των παιδαγωγικών Αργυρώ Μουμτζίδου, ο νομικός Βαλάντης Παπαθανασίου και η φιλόλογος Χριστίνα Κλεισάρη, ως συντονίστρια του εθελοντισμού, της πρακτικής άσκησης και της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα παρουσιάζουν τις υπηρεσίες του ΚΥΝ στην Σπάρτης 9.

***

ΕΚΠΟΜΠΗ 29Η

 Η ομάδα του streetwork της ΑΡΣΙΣ για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες παρουσιάζεται από την κοινωνική επιστήμονα Νατάσα Αναστασιάδου.  Οι streetworkers προσεγγίζουν στο δρόμο ανήλικους πρόσφυγες οι οποίοι ζουν άστεγοι κι εκτεθειμένοι σε ευνόητους κινδύνους, και είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να χρησιμοποιούν το ιδιαίτερο αυτό εργαλείο κοινωνικής εργασίας στο δρόμο.

« Επιστροφή


www.Antallaktikaonline.GR - Τα καλύτερα ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό σας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ
Πτολεμαίων 35 & Συγγρού, ΤΗΛ. 2310-526150
Workers' Samaritan Federation
We help all people...here and now
Women And Health Alliance International
Παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ανθρώπινες ομάδες
Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ
Διογένης ΜΚΟ: Κοντά στους αστέγους
Ένωση Δημοσιογράφων & Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος
Προβάλλουμε τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας
Με όχημα τη μουσική!
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Όμορφη γη...όμορφα πλάσματα
Yann Tiersen - Déjà Loin
Copyright © 2017 Starwalkers